Jamsan Kristillinen Kansanopisto

OPISTON PEDAGOGINEN REHTORI SAI HOPEISEN ANSIOMERKIN

Suomen Kansanopistoyhdistys luovutti perjantaina hopeisen ansiomerkin Jämsän opiston pedagogiselle rehtorille Matthew Keräselle. Mitali on tunnustus 20 työvuodesta opiston hyväksi.

– Tuntuu aika erikoiselta, koska en ollut koskaan suunnitellut, että miten pitkään olisin opistolla töissä, Keränen kuvailee.
– Tämä ei ollut mikään uratavoite, hän naurahtaa.

Alun perin Matthew Keränen tuli opistolle vuodeksi opiston ulkomaalaiseksi opettajaksi, mutta vuosi on venähtänyt ja tehtäviä tullut lisää. Työnsä vaikeimpana puolena hän kokeekin sen, miten saada aika riittämään moniin eri tehtäviin.

– Kun saa opiskelijoilta ja perheiltä positiivista palautetta siitä, että olen osaltani voinut mahdollistaa nuoren opistovuoden, kannustaa se jaksamaan, Keränen kertoo.

Jämsän opistoon on vuosittain lähes tuplasti enemmän hakijoita kuin voidaan ottaa. Tämän karsinnan Keränen kokee vaikeana.

– Ohje on, että ne hakijat otetaan, kenellä on suurin tarve. Sen tarpeen määritteleminen hakemusten perusteella on todella haastavaa.

Opiston tehtävä on Keräsen mukaan tukea nuorten kristillistä kasvatusta, antaa koulutusta ja tarjota oivallinen kasvuympäristö. Kaiken tämän työn hän kokee merkityksellisenä.

– Muuten en olisi tehnyt tätä näin kauan, hän toteaa.

Comments are closed.