Jamsan Kristillinen Kansanopisto

JÄMSÄN OPISTOSEURAT OVAT ALKANEET

Avaussanat piti Jämsän opiston johtokunnan puheenjohtaja Johannes Leppänen.

– Olemme ensisijaisesti tulleet sanankuuloon: kuulemaan ja uskomaan, Leppänen muistutti.

Leppänen kertasi myös syitä, joiden vuoksi opistoseurat järjestetään tänä vuonna Keuruulla Ison Kirjan alueella. Vuosi sitten opistoseuroissa seura-alue opiston läheisyydessä osoittautui liian pieneksi. Selvittelyjen jälkeen Ison Kirjan alue todettiin sopivaksi seurapaikaksi. Leppänen kiitti Ison Kirjan väkeä yhteistyöstä ja avusta.

Leppäsen tekstikohta oli Paavalin kirjeestä roomalaisille, viidennen luvun alusta.

Roomalaiskirjeessä Paavali kirjoittaa selkeästi uskonvanhuskaudesta ja lakivanhurskaudesta ja siitä, että uskonvanhurskaus on Jumalan työ.

– Ihminen pääsee Jumalan lapseksi yksin armosta, yksin uskosta, yksin Kristuksen tähden, Leppänen muistutti.

Leppänen kehotti kaikkia seuroja radiosta kuuntelevia tulemaan paikanpäälle kuulemaan Jumalan sanaa ja uskomaan sen lupauksia.
Avajaisissa puhui myös Markku Kamula. Kamulan puheen aiheena oli Paavalin toisesta kirjeestä korinttilaisille, sen viidennestä luvusta.

– Tässä puhutaan sovittamisesta ja sovinnosta. Mistä sovinnosta tässä on kysymys? Syntiinlankeemuksessa ihmiselle tuli ero Jumalasta. Piti tehdä sovinto, millä tuo rikkomus saadaan kuntoon.

Jumala sovitti ihmisten synnit synnittömän elämän eläneen poikansa Jeesuksen Kristuksen, kautta. Kristus jätti seuraajilleen tehtävän saarnata parannusta. Jumalanlapset ovat Kristuksen lähettiläitä, jotka ovat kertomassa siitä, että synnit saa uskoa anteeksi.

– Niin se tehtävä on tullut meillekin, tämän ajan Jumalanlapsille. Ei se jäänyt vain apostoleille, Kamula muistutti.

Parannuksen tekeminen ei ole helppoa.

– Kuitenkin Jumalan tavoite on, että kaikki ihmiset tulisivat hänen lapsikseen. Älä siis siirrä parannuksen tekoa, Markku Kamula kehotti.


Perjantaiaamuun mennessä opistoseuroihin oli saapunut 690 majoitusyksikköä.

Comments are closed.